KURUMSAL
-
-
Neden Turkas?
-
-
-
Vizyon
-
Misyon
-
-
-
Yönetim Ekibi
-
-
-
Kalite Politikasi
-
Kalite Standartlari
-


Gazlı Amortisör Temel Tavsiyeler
Gazlı amortisörlerin çalışmasını ve ömrünü etkileyen en önemli nokta montaj kurallarıdır. Amortisörünüzün ömrünü uzatacak ve en iyi performansı elde etmek için tavsiye edeceğimiz montaj kurallarına uyunuz.
-
Gazlı amortisörler çok yüksek basınçlı azot gazı içerdiğinden hiç bir şekilde açılmamalı ve yüksek ısıya maruz bırakılmamalıdır.
-
Amortisörleri mutlaka mil aşağı gelecek şekilde depolanmalı ve monte edilmelidir. Uzun süre zarfında amortisörde basınç kaybı meydana gelecektir. Bu şekilde depolanan veya monte edilen amortisörde basınç kaybı olmayacaktır.
-
Amortisör sipariş ederken uygulanacak kuvvete göre doğru Newton da amortisör ve bağlantı noktalarının montaja uygun olacak şekilde seçimine dikkat edilmelidir. Yanlış seçim amortisörün ömrünü etkileyecektir. (Lütfen teknik destek isteyiniz!)
-
Amortisör monte edilirken mil aşağı gelmek şartıyla dikey konuma 600’lik açıyla monte edilmelidir. Bu işlem yataklama ve sızdırmazlık elemanlarının en iyi şekilde yağlanmasını sağlayacaktır.
-
Amortisöre iki bağlantı arasındaki eksende kuvvet uygulanmalıdır. Olası yan yüklerden kaçınılmalı ve kasıntıya maruz bırakılmamalıdır.
-
Amortisör bağlantı elemanlarıyla rahat hareket edebilmelidir, kesinlikle montaj sırasında sıkıştırılmamalıdır.
-
Gazlı amortisörlerin çalışma sıcaklığı minimum -30, maksimum +80 derecedir. Bu aralığın dışına çıkılmamalıdır. Ayrıca ani sıcaklık değişiminde basınçta değişiklik olacağından amortisör doğru çalışmayabilir. Bu gibi durumlarda imalatçı firma önceden haberdar edilmelidir.
-
Amortisörün en hassas parçalarından biri olan mil kesinlikle eğilmemeli, çizilmemeli, herhangi bir darbeye maruz bırakılmamalı ve deforme olacak ortamlardan sakınılmalıdır. Aksi durumda mil keçeye zarar verecek ve amortisörün ömrünü azaltacaktır.
-
Amortisöre kendi kilolarının +%30’dan fazla yük uygulanmamasını tavsiye ederiz.